Iratkozzon fel hírlevelünkre

6. TÖBB MINT SZOMSZÉD

Tisztelt Fesztiválközönség!

2019. június 3–27. között immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Több mint szomszéd elnevezésű magyar kulturális rendezvénysorozat Pozsony Óvárosában, Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet szervezésében, amely az idei évben a Magyar Kulturális Napok alcímet viseli. A Pozsonyi Kulturális Nyár és Várünnepségek keretében megvalósuló, egy hónapon át tartó programsorozat nem titkolt célja, hogy közelebb hozza Magyarországot Szlovákiához, hiszen az évezredes magyar–szlovák együttélés számos olyan, a kultúrában és a hagyományokban fellelhető kapcsolódási pontot alakított ki népeink között, melyek a nyelvi különbözőségek ellenére a XXI. században is összekötnek bennünket, meghatározzák közép-európai identitásunkat. 

Bízunk benne, hogy a színes programok között mindenki megtalálja a számára különlegeset. A zenekedvelőknek szól a Vashegyi György által vezényelt Purcell Kórus és Orfeo Zenekar nyitó hangversenye, a Liszt Ferenc kamarazenekar ünnepi koncertje valamint a Magyar Rádió Gyermekkórusának pünkösdi hangversenye a V4 országok művészeinek közreműködésével a Szent Márton-dómban. A képzőművészet iránt érdeklődő közönségnek Fehér László Kossuth-díjas festőművész Nemzedékek című önálló kiállítását; a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének közös, Láttatás Varázsa című csoportos kiállítását; valamint a közép-európai avantgárd művészet 1908–1928 közti időszakát bemutató Törésvonalak címmel megnyíló tárlatot ajánljuk. A színházkedvelők Hunyady Sándor: Feketeszárú cseresznye című drámáját tekinthetik meg a József Attila Színház előadásában a Városi P. O. Hviezdoslav Színházban. 

Pozsony szívében, a Hviezdoslav téren és környékén június 20–23. között zajlik a rendezvénysorozat fesztiválprogramja. A szabadtéri színpadon ezúttal is színvonalas koncertek várják a nagyközönséget, ellátogat hozzánk többek közt az Ivan & The Parazol, a Cimbaliband, a Bognár Szilvia Sextet, a Budapest Bár, a Dresch Quartet, Vincze Lilla és Barátai, a Carlton Hotel teraszán pedig Hampel Katalin és Szombati Klára divatbemutatója tekinthető meg. Az idei év újdonsága a Panta Rhei mobil könyvtára, amely a V4 országok írói – Magyarországról Tasnádi István és Varró Dániel – dedikálással egybekötött kerekasztal-beszélgetéseinek ad otthont. A magyar gasztronómia és borkultúra képviselői idén a Hviezdoslav és az Eugen Suchoň téren kínálják portékáikat: hungarikumok és magyar kézműves termékek közül válogathatnak a látogatók.
További részletek a fesztivál műsorfüzetében.

Szeretettel várjük Önöket a Magyar Kulturális Napok rendezvényeire!

 

Based on the significant interest of the general public towards the More than Neighbours Festival organised in 2014, 2015, 2016, 2017 and 2018, the Project Partners decided to continue this event raising awareness of the cultural diversity of the V4 region. The aim of the festival is to organise a complex gastrocultural event promoting the cultural diversity of the V4 region, raising awareness of the common heritage by actively involving audiences (both adults and children) in various folk music and folk dance performances. The festival will be organised as an integrated part of the Hungarian Cultural Week coorganised by the Hungarian Embassy of Bratislava and supported by the International Visegrad Fund.

Project partners:
www.csemadok.sk
http://www.mkic.cz
https://www.facebook.com/Cracovia-Andante-467946309933160/

http://www.korunovacie.sk/

www.facebook.com/visegradfund
http://visegradfund.org/

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
12
Június
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések